Landelijk wonen op Wieringen
Opdrachtgever: Dozy Ontwikkeling
Architect: ME-2 architecten bna
Oplevering: Juli 2021

Tags: Hollands Kroon / Michaëlsterp / Dozy / Duurzaam / Oosterland / Eigen ontwikkeling / Landelijk wonen / Wieringen

Michaëlsterp Wieringen is uniek in Noord-Holland. Want een mooiere locatie dan die voor deze vier huizen in Oosterland is nauwelijks denkbaar. Je proeft haast het zout van de Waddenzee, geniet van de trekvogels en ruikt het land. De natuur van het ‘geheime ’ Waddeneiland Wieringen ademt hier een weldadige rust. Landelijk leven is hier waarheid, geen fantasie van een glossy magazine.

De nieuwbouw in de luwte van de historische Michaëlskerk kiest voor de traditie van een oud Waddeneiland. De architecten zetten bijvoorbeeld in op de beste traditionele materialen. Ook kiezen zijn voor een uitvoering die vraagt om ambachtelijk meesterschap. Voor de vier huizen zijn verschillende gevelstenen uitgezocht. Deze aanpak geeft het project Michaëlsterp de eigenheid geven die we kennen van de bestaande bebouwing in de kleine kern rond het oude Oosterlander kerkje. De stoere stenen van de landelijke villa’s worden gecombineerd met karakteristieke houten topgevels. Twee van de vier huizen krijgen een opvallende erker/uitbouw.

Michaëlsterp levensloopbestendig

De huizen van de Michaëlsterp Wieringen reiken naar de hemel met een vrij steile dakhelling. Ook hiermee draagt het ontwerp bij aan de uitstraling van de villa’s én aan extra levensruimte. Een forse uitbouw geeft de vier de luxe van de landelijke villa. Bovendien maakt dit de huizen levensloopbestendig. Kopers kiezen voor een hobbykamer of kantoor. Maar evenzeer is een indeling met extra slaapkamer en badkamer mogelijk. Als bouwer voor de toekomst stelt ontwikkelaar Dozy in alle gevallen de hoogste isolatie-eisen centraal. Duurzaamheid wordt ook benadrukt met een systeem dat warmte terugwint. Ook telt het ontwerp  9 zonnepanelen.

Michaëlsterp gevel
Michaëlsterp

Michaëlsterp telt vier villa’s op riante kavels van ca. 534m2 tot ca. 631m2. We noemen ze Villa Lely, Villa Breehorn, Villa Eendracht en Villa Treslong. In de gevels zijn diverse variaties aangebracht zoals te zien op de tekeningen en in de brochure. Er zijn verschillende gevelstenen en topgevels voorzien. Twee woningen krijgen een karakteristieke houten topgevel. De andere twee een metselwerk topgevel. Twee huizen krijgen aan de zijkant een extra erker/uitbouw.