Bij Dozy dragen we graag onze liefde voor het vak uit. Daarom vonden we het natuurlijk vanzelfsprekend om gastheer te zijn op de Open Dag van de Bouw. Onze vakmensen ontvingen veel belangstellenden in de nieuwbouw van De Kamerheer, die wij bouwen voor Woningstichting Den Helder.

De Kamerheer wordt gebouwd aan de kop van de Beatrixstraat. Daarmee is deze nieuwbouw ook een van de blikvangers voor verkeer dat door Den Helder onderweg is naar de boot naar Texel. Schuin tegenover De Kamerheer realiseerden wij de ingrijpende renovatie en nieuwbouw van School 7. Dit project was zó succesvol en de bibliotheek doet het zó goed, dat het zich wereldwijd Public library of the year mag noemen. Met recht zijn we als bouwers trots op deze hoek van het Helderse centrum.

Open dag

Dat enthousiasme droegen onze mensen met veel plezier over op de talrijke bezoekers tijdens de Open Dag van de Bouw. Zo nam Joop Stegeman heel wat rondleidingen voor zijn rekening. En bij uitvoerder Jos Hegeman konden jongens en meisjes lekker zelf aan de slag. Zij schilderden, timmerden en metselden. We hopen met deze activiteiten bij te dragen aan animo van de jeugd om te kiezen voor een opleiding in de bouw.

Ook andere bedrijven zetten zich daarvoor bij de Open dag in. Onze collega’s van de Helderse Taylor Groep lieten bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen zien op het gebied van zonne-energie. En Hamwells uit Maassluis demonstreerde hoe bij het douchen inmiddels drastisch water en energie bespaard kan worden zonder comfort in te leveren. Dit maakte deze Open Dag weer een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe bouwers en installateurs zich volop ontwikkelen en de uitdagingen van deze tijd aangaan.

17 Appartementen

We ontvingen eerder gasten in De Kamerheer. Maar ditmaal hoefden we geen beroep meer te doen op de verbeelding van de bezoekers. De bouw is zover gevorderd dat zij deze Dag van de Bouw alle ruimten al heel goed konden herkennen. De Kamerheer telt 17 appartementen en krijgt een fraai restaurant. Woningstichting heeft alle appartementen reeds verhuurd.

Dozy enthousiast gastheer Dag van de Bouw