Voor de Divisie Havenmeester van Port of Amsterdam realiseert ons bouwbedrijf een aansprekende werklocatie. Aan de Capriweg maakt het havenbedrijf met deze nieuwbouw een statement. Zo is vanaf het eerste idee toegewerkt naar ‘onderscheidende en aantrekkelijke’ nieuwbouw die een voorbeeld kan zijn voor de hele haven.

De nieuwbouw voor de Havenmeester kent een hoge duurzaamheidsambitie. In het vizier is namelijk het BREEAM NL Certificaat voor Nieuwbouw. Bovendien is deze unieke nieuwbouw (meer dan!) CO2 neutraal. Port of Amsterdam en Knevel Architecten zetten hiermee volledig in op duurzaamheid.

Dozy heeft als bouwer de ambitie bij te dragen aan een mooier Nederland.  Daarom zijn we er trots op aan zo’n spraakmakend ‘huis’ voor de Havenmeester te werken. Het nieuwe centrum maakt gebruik van een warmtepomp (gesloten bodemenergiesysteem) en uiteraard zonnepanelen. Er is sprake van circulair bouwen. De ruwbouw bestaat volledig uit verlijmde houten elementen.

Port of Amsterdam

Knevel Architecten heeft de nieuwbouw ‘verpakt’ in een compact volume met korte loopafstanden. De routing is heel overzichtelijk. En de logistieke systemen zijn zeer efficiënt. Het gebouw voegt zich moeiteloos in de industriële havenomgeving van de Capriweg. Knevel Architecten realiseert dat effect door een gedurfde aanpak. Namelijk door uit te gaan van een eenvoudig, stoer, rechthoekig met staal bekleed volume.

Wie binnenstapt wordt straks aangenaam verrast. Daarvan zijn opdrachtgever, ontwerper en bouwer overtuigd. Achter de voordeur wordt volledig gefocust op de aangename werkomgeving. Een omgeving die een 24/7-bedrijf als Port of Amsterdam nodig heeft. Het houten interieur zorgt voor een warme en natuurlijke sfeer. De architect verwacht dat werknemers en bezoekers het gebouw als een ‘huiskamer’ ervaren.

De voortgang is onder meer hier te zien op de website, maar vooral op onze Facebook pagina.