Vijf nieuwe woningen bovenop Heiligharn. Zo ziet de volgende stap in de grootse ‘midlife’ opwaardering van het hart van De Schooten eruit. Dozy bouwt deze vijf zogeheten optopwoningen. Zij geven het imposante complex nog meer uitstraling.

Eén woning komt op de kop van dit indrukwekkende complex van Woningstichting Den Helder. Deze penthouse boven de imposante doorgang telt twee slaapkamers. Dozy bouwt de overige vier woningen boven het trappenhuis in het midden van Heiligharn. Deze vier krijgen één slaapkamer. De vijf woningen zijn vijftig tot tachtig m2 groot.

Ook deze nieuwbouw is een innovatief staaltje. Het ontwerp is van Kokon Architectuur & Stedenbouw uit Rotterdam. De uitdaging is de vereiste lichte constructie. Want de vijf woningen worden op bestaande bouw gezet. Benut wordt daarom cellenbeton van het Ytong Cascosysteem. Omdat dit drie keer zo licht is als beton. Op het dak komt een constructie van staal. En dit op stalen pootjes die aansluiten op de bestaande fundering. Die buffer voorkomt ook contactgeluid tussen de nieuwe woningen en de bestaande eronder.

Meer info over onder meer de projecten Heiligharn en Baljuwstraat.