Brede school De Snip

Opdrachtgever

Woningstichting Den Helder

Architect

Geo Architecten

Oplevering

2016

Specialisme

Duurzaam, Restauratie, Scholen, sport & recreatie, Utiliteitsbouw

Brede school De Snip

Het project van brede school De Snip bestaat uit twee delen. Allereerst de bouw van een multifunctionele sportzaal en ten tweede de renovatie en uitbreiding van de school.

De school was echter als onderwijshuisvesting te klein en gedateerd. Jarenlang waren noodzakelijke uitbreidingen opgevangen met semipermanente bouwwerken op het achtererf. Eindelijk is de daad bij het woord gevoegd en is in samenwerking met Woningstichting Den Helder tot een haalbaar permanent huisvestingsplan gekomen. GeO architecten tekent voor het ontwerp, engineering en uitvoering.

Het bestaande monumentale pand is ingemeten met een 3D-scan, zodat een nauwkeurig beeld kon worden gereconstrueerd van de beschikbare ruimte, monumentale onderdelen en de bouwkundige opbouw.

Minutieus zijn bouwfysische details en de integratie van installatietechniek ontwikkeld, waarbij de monumentale essentie van de detaillering en aanwezige materiaalafwerkingen behouden konden blijven en beter nog, deze een nieuwe gebruiksgedaante hebben gegeven aan een moderne eigentijdse onderwijsomgeving. Het monument is daarmee volledig intact gebleven. De uitbreiding van de school heeft gestalte gekregen in een modernistische architectuurstijl. Door het contrast met het monument versterken beide bouwdelen elkaar en is de plezierige dorpse schaal van de school intact gebleven.