Florence (59 app)

Architect

Kokon Architectuur & Stedenbouw

Opdrachtgever

Woningstichting Den Helder

Oplevering

2007

Specialisme

Nieuwbouw, Woningbouw

Welkom bij Florence, een inspirerend nieuwbouwproject in het prachtige Den Helder. Florence is een betoverend complex bestaande uit 59 appartementen, ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Kokon in opdracht van Woningstichting Den Helder. Het project werd voltooid in 2007.

Florence belichaamt de visie van levensloopbestendige woningen in de levendige wijk De Schooten. Kokon heeft met passie en expertise drie appartementencomplexen gecreëerd voor senioren, waaronder de adembenemende complexen Florence, Siena en Assisi. Deze harmonieuze woningen zijn gegroepeerd rondom een gemeenschappelijke, semi-openbare binnentuin die zorgt voor veiligheid en gelegenheid tot ontmoeting. De architectuur straalt een betoverende mediterrane sfeer uit, met zijn lage kappen en majestueuze overstekken. Dit vormt een verfrissend contrast met de omringende bebouwing. Bovendien biedt Florence een overvloed aan diversiteit in levensloopbestendige woningtypen, waardoor bewoners hun ideale thuis kunnen vinden.

Als onderdeel van de herontwikkelingsplannen voor de wijk De Schooten in Den Helder heeft Kokon drie appartementsgebouwen ontworpen voor senioren, gelegen aan de Adam Schuurmanstraat, Pieter Korffstraat en de Folkert Lambertsstraat.

Alle appartementen zijn zorgvuldig gepositioneerd rondom een semi-openbare gemeenschappelijke binnenplaats, die een veilige en aangename omgeving creëert waar bewoners kunnen floreren.

De architectuur van Florence wordt gekenmerkt door een mediterrane stijl, gekenmerkt door geleidelijk aflopende daken met lage dakgoten en prachtige overhangende elementen. Dit vormt een betoverend contrast met de omliggende bebouwing en biedt een gevoel van exclusiviteit en verfijning. Het complex biedt een breed scala aan ‘life resistent’ appartementstypen, waardoor bewoners kunnen genieten van comfort en gemak op maat van hun behoeften.

Kokon Architectuur & Stedenbouw: Prachtige appartementencomplexen en transformatie flats in De Schooten

Gerealiseerd

Siena (44 app)

Gerealiseerd

Assisi (69 app)

Gerealiseerd

Upgrade Heiligharn

Gerealiseerd

Upgrade Baljuwstraat