Marserf Texel – 15 woningen

Opdrachtgever

KRKTR Projectontwikkeling

Architect

Beyond Now

Oplevering

n.n.b.

Specialisme

Nieuwbouw, Woningbouw

Marserf

Op Texel, ten oosten van Den Burg, wordt Het Marserf ontwikkeld door KRKTR. Vijftien bijzondere, duurzame huur- en koopwoningen in een collectief groen woonlandschap, als onderdeel van Buurtskap De Tuunen. Een plek waar het draait om innovatie, bewust (buiten)leven, gezondheid en gemeenschappelijkheid.

15  woningen (waarvan 9 huurwoningen en 6 koopwoningen)

  • Ontwikkeling: KRKTR Projectontwikkeling
  • Co-creatie: Beyond Now
  • Ontwerp woningen: Faro architecten
  • Landschapsontwerp: Buiten5
  • Aannemer: Aannemingsbedrijf Dozy B.V.
  • Verkoop/verhuur: De Texelse Makelaars

Voor meer informatie en aanmelden:
www.marserf.nl

Het Marserf bestaat uit 15 karakteristieke woningen binnen vier gebouwvolumes. De woningen zijn geïnspireerd op de Texelse architectuur, maar hebben elk een andere eigentijdse uitstraling en variëren in grootte en prijs. Met elkaar dragen ze bij aan de beleving van een modern en landschappelijk Texels erf. Er is bij een aantal woningen rekening gehouden met eventuele toenemende zorgbehoeften, zodat de woningen ook voor de wat oudere huishoudens interessant zijn.

Wonen aan Het Marserf doe je samen. Elk huishouden is eigenaar van een eigen kavel plus berging en daarnaast ook eigenaar van de collectieve buitenruimte, bestaande uit het gezamenlijke binnenerf en een gereedschapsschuur.

Alle woningen worden duurzaam gebouwd met natuurlijke materialen. Voor verwarming krijgt elke woning een warmtepomp, gebalanceerde ventialtie met een warmte-terug-win installatie (WTW). Energie wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak.

‘De Tuunen’ bestaat uit meerdere (woon)erven die met elkaar verbonden zijn via kronkelende, alsof door de natuur gevormde fiets-/wandelpaden en waterpartijen. Het Marserf is het laatste nog te bouwen stukje van ‘De Tuunen’ en ligt dichtbij de Marsweg waar het plan ook zijn naam aan ontleent.

In totaal worden er hier 15 woningen gerealiseerd waarvan zes koopwoningen en negen huurwoningen. Allemaal liggen ze rondom het groene erf dat een gemeenschappelijk deel gebied zal worden voor toekomstige bewoners, maar ook openbaar toegankelijk zal blijven voor iedereen. De uiteindelijk invulling wordt nog aan gewerkt en zal straks ook in samenspraak met toekomstige bewoners gedaan worden.

Plan Marserf wonen op Texel

Over de locatie

Texel heeft een unieke aantrekkingskracht die veel mensen elk jaar weer laat verlangen naar de stranden, de duinen of de gezelligheid van een van de 7 dorpen op het eiland.

In het midden van het eiland ligt Den Burg, deze plaats is het hart van het eiland en beschikt daardoor over een groot aanbod winkels, restaurants en allerlei andere voorzieningen. In de zomermaanden is er van alles te doen in en rondom het dorp waardoor er altijd iets leuks te doen is. Gelukkig is er naast gezelligheid ook ruimte voor rust. Op amper 5 kilometer afstand ligt het ‘Nationaal Park Duinen van Texel’ en een klein stukje verder het strand, de zee en de branding.

Zie ook ons andere projecten op Texel:

Texel Algemeen

Stadsrechten: sinds 1415
Aantal schapen: ca. 14.000
Aantal lammetjes in voorjaar: ca. 22.000
Oppervlakte gemeente Texel: 58.041 ha
Oppervlakte land: 16.000 ha
Lengte Texel: 25 km
Breedte Texel: 8 km
Lengte fietspaden: 140 km
Lengte wandelpaden: 225 km buiten het broedseizoen, 140 km in het broedseizoen.
Lengte strand: 30 km
Oppervlakte natuurgebieden: 5.300 ha (Nationaal Park is ca. 4.200 hectare, daarbuiten beheren Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten nog andere natuurgebieden)
Aantal dorpen: 7
Aantal musea: 8
Vuurtoren: 118 treden
Vliegveld Texel: sinds 1937. 2 (gras)banen: baan 04-22 circa 1.115 m en baan 13-31 van 630 m
Veel verschillende accommodaties: hotels, B&B’s, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, appartementen, villa’s, landhuizen, campings, chalets, ingerichte tenten, kamperen bij de boer en yurts (Mongoolse nomadententen).

De meeste zonuren van Nederland

Neem tijdens een tripje naar Texel altijd je strandlaken mee. De kans is namelijk groot dat je kunt genieten van de zon! De zuidpunt van Texel en de noordpunt van Noord-Holland tellen namelijk de meeste zonuren van Nederland, zo’n 1650 uren per jaar.

Meer lammetjes dan mensen

In het voorjaar ligt het inwonersaantal lager dan het aantal lammetjes op het eiland. Er leven gemiddeld zo’n 14.000 schapen en in het voorjaar worden er zo’n 22.000 lammetjes geboren op Texel, terwijl er circa 14.000 inwoners zijn. Het meest voorkomende schapenras op het eiland is de Texelaar. De naam van het wereldberoemde ras heeft hij uiteraard te danken aan zijn Texelse oorsprong.

Driemaal zeezicht

Hét symbool van Texel is voor velen de rode vuurtoren. De welbekende vuurtoren bevindt zich op het noordelijkste punt van het eiland en is de enige in Nederland waar je aan drie kanten over de zee uitkijkt.

Flora & fauna

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Texel. Je vindt er niet alleen stranden en duinen, maar ook loof- en naaldbossen, wadden en prachtige groene polders. Doordat het landschap zo gevarieerd is, is er een rijke flora en fauna met zeldzame plantensoorten en meer dan 400 verschillende diersoorten.