Nieuwbouwproject De Hoed

Architect

Lambert Architecten

Opdrachtgever

Woningstichting Den Helder

Oplevering

2010

Specialisme

Nieuwbouw, Woningbouw, Zorg-gerelateerde bouw

Welkom bij De Hoed, een bijzonder nieuwbouwproject in Den Helder, ontworpen door Lambert Architecten en gerealiseerd in samenwerking met Woningstichting Den Helder. Dit unieke project omvat een modern gezondheidscentrum op de begane grond, genaamd Huisartsenpraktijk Watertoren, met daarboven tien prachtige huurwoningen in de sociale sector.

Een van de meest opvallende kenmerken van De Hoed is de prachtige locatie aan de groene Westgracht. Dit gebied, dat teruggaat tot de vroege 19e eeuw, is erkend als beschermd stadsgezicht door het Rijk in 2007. Het project is zorgvuldig ontworpen om naadloos in de historische stadstructuur te passen en voegt een eigentijdse touch toe aan de omgeving.

Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl

Bij binnenkomst van het gezondheidscentrum via de Molenstraat, bevindt zich een sfeervol “steegje” tussen de woningen. Dit intieme entreepad strekt zich diep uit in het gezondheidscentrum en wordt verlicht door een elegante lichtstraat in het dak. Terwijl u omhoog kijkt, ziet u de prachtige gevels van de bovengelegen woningen in de centrale hal. Zelfs binnenin blijft de verbondenheid met de stad voelbaar.

Boven het gezondheidscentrum bevinden zich twee rijtjes woningen, met daartussen een sfeervol binnenstraatje. Hier bevinden zich de voordeuren van alle woningen. Als u door het binnenstraatje loopt, zult u merken dat uw oog automatisch wordt getrokken naar een achthoekig kerkje dat verderop ligt. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de unieke karakteristieken van de omliggende stad overal worden ervaren.

Kortom, de stedelijke omgeving was de inspiratie voor een unieke ontwerpoplossing met herenhuizen op verschillende niveaus. Bij elk aspect van het project is er gestreefd naar het behouden van de verbinding met de buitenwereld. De Hoed is een prachtig voorbeeld van hoe moderne architectuur en historische charme harmonieus samenkomen om een levendige en functionele omgeving te creëren.