Tiny House

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2022

Specialisme

Duurzaam, Nieuwbouw, Tiny house

Hoeveel ruimte heb je nu helemaal nodig?

26 vierkante meter, dat is de netto woonruimte. Deze tiny house is helemaal “off grid”, dus niet aangesloten op het elektriciteits- en rioleringsnetwerk. Energie wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak en opgeslagen in grote batterijen, zodat er ‘s avonds ook elektriciteit is. Water voor de tuin wordt opgevangen in de twee watertonnen.

Het draait allemaal om niet meer ruimte innemen dan hoognodig is waardoor je automatisch duurzaam gaat wonen. Je gaat vanzelf slimmer en voorzichtiger om met je spullen waardoor je minder hoeft te kopen. Al deze dingen samen zorgen voor een duurzaam leven in een duurzaam huis.

 

 

Regius College - Uw aannemer in Noord-Holland - Optopwoningen
Regius College - Uw aannemer in Noord-Holland - Optopwoningen

Duurzaam wonen in een tiny house 

Één van de grootste voordelen van het wonen in een tiny house is duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van water, stroom en gas. Omdat je in een kleiner huis woont verbruik je ook minder. Dat merk je niet alleen in maandelijkse kosten maar ook bij de jaarafrekening. 

Een andere reden waarom duurzaam wonen en een tiny house hand in hand gaan is de productie. Om een tiny house te produceren verbruik je veel minder energie dan bij een normaal huis.

Onze tiny houses worden gemaakt van duurzame materialen en zijn goed geïsoleerd. Hierdoor verbruik je nog minder stroom om het huis op te warmen tijdens de wintermaanden of af te koelen tijdens de zomermaanden. Tot slot is een tiny house perfect voor duurzaam wonen omdat je minder spullen kunt verzamelen. De productie van spullen zorgt ervoor dat het milieu onnodig belast wordt. Door minder te kopen wordt er ook minder geproduceerd en kunnen wij er samen voor zorgen dat de wereld een stukje schoner wordt. 

Duurzaam wonen met behulp van de natuur

Een tiny house rekent in de meeste gevallen op de natuur om aan stroom en water te komen. Zo worden er meestal zonnepanelen geïnstalleerd om energie op te wekken en wordt regenwater opgevangen om te hergebruiken. Wat een tiny house zo duurzaam maakt is de sterke verbinding met de natuur. Mensen die de tiny living lifestyle aanhouden vinden het prettig om veel buiten te zijn en omringen zich alleen met de spullen die echt nodig zijn. 

 

 

Regius College - Uw aannemer in Noord-Holland - Optopwoningen