School 7 in Den Helder is internationaal onderscheiden. De door bouwer Dozy volledig gerestaureerde en uitgebreide bibliotheek is wereldwijd public library of the year! De internationale jury roemt onder meer architectuur en duurzaamheid. Achter de oude geven aan de Westraat zijn in zeker zin wonderen verricht.

Naast de winnende Helderse bibliotheek waren nog vier bibliotheken genomineerd. Die vier staan in Brazilië, Noorwegen, Singapore en de Verenigde Staten. School 7, van harte gefeliciteerd! Ons bedrijf heeft tijdens de complexe nieuwbouw en renovatie van het (zeer) oude schoolgebouw tot hypermoderne bibliotheek niet alleen als bouwer de hoofdrol mogen vervullen. Dozy BV was voor de opdrachtgevers een belangrijke adviseur en ‘probleemoplosser’.  Een ingrijpende restauratie als deze kent zowel vooraf als tijdens de uitvoering grote uitdagingen. We zijn trots op dit vertrouwen.

School 7 is meer dan een bibliotheek. De locatie wordt gezien als ‘huiskamer’. Er is ook een kleine theaterzaal. Bovendien heeft de Helderse Historische Vereniging hier haar thuis. En laten we die mooie koffiecorner niet vergeten.

Geniet in alle rust nog eens van de fraaie #fotoserie op onze website. Dan begrijp je eens te meer waarom School 7 is uitgeroepen tot wereldwijd Public library of the year 2018. dozybv.nl/properties/school-7