Drie vakantievilla’s zijn in aanbouw op recreatiepark Dirkshoeve in Dirkshorn. Deze vakantievilla’s passen voor 100% in de keuze die we al jaren geleden maakten. We besloten toen om in eigen ontwikkeling alleen nog duurzaam en dus ook extreem energiezuinig te bouwen.
Het LWS geraamte van een nieuwe vakantievilla.
Het LWS skelet van een van de nieuwe vakantievilla’s staat.

We laten die keuze voor duurzaamheid zien in onze woningbouwprojecten, zoals de Marten Snoodijkhof in Hippolytushoef. Maar we trekken die lijn consequent door naar onze inbreng bij de ontwikkeling van vakantiehuizen. Een mooi voorbeeld is ons project Waalerburght op Texel, dat zes prachtige natuurvilla’s telt. Ook met partners kiezen we voor een duurzame toekomst. Zo’n partner is bungalowpark Dirkshoeve in Dirkshorn. We bouwden er al drie vakantievilla’s en nu werkt onze dochter DozyZero Veerhuis aan de volgende drie. De frames van lichtgewicht staal staan. Dit geraamte wordt snel een compleet ‘lichaam’ dankzij het gebruik van EPS. De villa’s zijn in vier types ontworpen door KJK Architecten.

Constructie van lichtgewicht staal (LWS).
Lichtgewicht staal als basis voor de constructie van een nieuwe vakantievilla.

Op de website van DozyZero Veerhuis is alle info te vinden over de voordelen van de combinatie van LWS en EPS. Ook is er een brochure te downloaden die de voordelen op een rijtje zet.