Ons project Waalerburght is finalist in de landelijke verkiezing Dak van het jaar. Drie projecten maken nog kans op deze onderscheiding.

D - Dozybouwt.nl D - Dak van het jaar

Voor Dozy is dit opnieuw een bijzonder moment. We waren al heel blij met een plek tussen alle mooie projecten op de ‘longlist’. De winnaar wordt bekend tijdens een feestavond in Zuiderduin in Egmond aan Zee.

De vijfkoppige jury voor Dak van het jaar beoordeelt projecten uit het hele land. Dit zowel op techniek, esthetiek en duurzaamheid als op veiligheid en samenwerking. De jury schrijft dat onder invloed van de vraag naar duurzame daken naast de zonnedaken ook de hellende groendaken in opmars zijn. Dit komt, aldus de jury, prachtig tot uiting in de uitvoering van onze zes natuurvilla’s. Zoals de jury formuleert: ‘De groendaken worden niet alleen in een oogstrelend ontwerp toegepast, met een hoge technische moeilijkheidsgraad, maar ook nog eens fraai gecombineerd met zonnepanelen.’

Dozy ontwikkelt de zes natuurvilla’s aan de Nieuwlanderweg op Texel. Ze sluiten daar perfect aan bij het belangrijke vogelnatuurgebied Waalenburg. Alle zes zijn reeds verkocht.

Waalerburght is een project van Dozy Ontwikkeling. Dochter DozyZero Veerhuis is de bouwer. Het unieke ontwerp is van KJK Architecten uit Den Helder. Partners voor de daken zijn Saint-Gobain Isover Nederland, Job Rutten Techniek, JORU Begroeningstechniek en Eyecatcher BV.

De nominatie past in een mooie reeks. De afgelopen jaren bouwde Dozy de Library of the Year en het Kantoorgebouw van het jaar. Ook waren er meer nominaties voor provinciale Arie Keppler Prijzen.