Een Kijkdag is de perfecte manier om de kopers van nieuwbouwwoningen met elkaar én met hun woningen te laten kennismaken. Strenge veiligheidsmaatregelen maken het onmogelijk om een bouwplaats spontaan te bezoeken. De Kijkdag is een praktischer en gezelliger oplossing. Deze week hadden we de tweede Kijkdag van ons project Marten Snoodijkhof in Hippolytushoef.

Kijkdag van de Marten Snoodijkhof.
De Kijkdag van de Snoodijkhof en, ook zichtbaar, de 3-kapper aan de Elft.

Met de eerste Kijkdag vierden we dit jaar de start van de bouw. Nu konden de aanstaande bewoners, veelal vergezeld door familie, de stand van zaken bekijken. Ons project aan de Elft in Hippolytushoef op Wieringen telt in totaal 19 huizen. Hiervan worden 16 levensloopbestendige woningen 2-onder-1-kap gebouwd. Ook is er een indrukwekkende 3-kapper. Alle huizen zijn inmiddels letterlijk onder dak.

Informatief

Ondanks de regen kwam iedereen naar de Kijkdag. Het werd een geanimeerde en informatieve middag. Voor alle bezoekers stonden flinke regenlaarzen klaar, wat geen overbodige luxe bleek. Onze bouwers en de aanstaande bewoners ontmoetten elkaar in de pop-up ontmoetingsplek die we voor deze gelegenheid hadden ingericht. Na een drankje en een hapje (eind november, dus er waren ook sinterklaasletters) werden de woningen uitgebreid bekeken. In de 16 woningen van de Marten Snoodijkhof zijn de meeste wanden reeds geplaatst, dus daar konden de kopers al leuk visualiseren hoe zij de kamers komend jaar inrichten.

Een kijkje nemen in het huis in aanbouw.
Een kijkje nemen in het huis in aanbouw, een mooie eerste indruk.

De 3-kapper aan de Elft was nog niet zover. Elk van de drie voordeuren gaf nu nog toegang tot alle huizen. Hier was in het ‘skelet’ van lichtgewicht staal dus nog heel wat meer fantasie nodig voor een goede indruk van het eindresultaat.

Het geraamte van lichtgewicht staal in de 3-kapper.
Het skelet van lichtgewicht staal in de 3-kapper aan de Elft.

In onze ontmoetingsruimte werden ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld aan onze medewerkers en namen kopers de gelegenheid te baat om kennis te maken met aanstaande buren. De Kijkdag werd precies wat ook wij ons ervan voorstelden. Alleen hopen we volgende keer weer op een zonnetje…

Ontmoeting tijdens de Kijkdag.
Bijpraten tijdens de Kijkdag van de Marten Snoodijkhof.