Het nieuwe Prins Hendrikkwartier schittert in ‘t zonnetje. De twee koophuizen (150 m2) en zes appartementen (80-90 m2) van dit project in het Helderse stadshart zijn nagenoeg gereed. Dozy bouwt dit fraaie project voor Woningstichting Den Helder. Het project sluit mooi aan bij het monumentale huis aan de Prins Hendriklaan, waarin nu de NHD – Helderse Courant is gehuisvest. Zeestad BV richt dit voorjaar de omgeving in met veel groen.

Het Hendrikkwartier is voor marinestad Den Helder een historische plek. Op deze grond werden de belangen behartigd van personeel van de marine. Het bijzondere bondsgebouw ging in de Tweede Wereldoorlog verloren. Later kwam hier de minder fraaie nieuwbouw van (destijds) de VBZ, de Vereniging Belangenbehartiging van Schepelingen en Oud-Schepelingen bij Zeemacht. Een mooie vereniging, geen mooi kantoor. Het deed afbreuk aan het pleintje voor het fraaie oorlogsmonument ‘Den Vaderlant getrouwe’. En het ontnam enigszins het zicht op wat ooit het duurste huis van Den Helder was. De herinrichting met woningbouw geeft deze hoek van het centrum een nieuwe uitstraling.

Bekijk ook ons portfolio over het Prins Hendrikkwartier. Dozy bouwt ook een aantal bijzondere huizen aan de andere zijde van het pleintje. Deze huizen aan de Stationsstraat laten speciale details zien, gerelateerd aan de zeevaart.

Prins Hendrik Kwartier
Prins Hendrik Kwartier