Naast de nieuwbouw is het voor onze vakmensen altijd geweldig om een uitdagende renovatie aan te pakken. Zo’n renovatie is die in de Van Galenbuurt in Den Helder.

Honderd jaar oude huizen aanpassen aan de eisen des tijds is een uitdaging op zich. Maar ze ook hun oorspronkelijke karakter teruggeven, dat maakt ‘t écht bijzonder. Zo’n klus in de categorie vakmanschap is meesterschap is altijd heerlijk om te doen. Deze huizen aan de De Wetstraat, de Cronjéstraat en Van Galenstraat verdienen die aanpak zeker. Want dit zijn de oudste sociale huurwoningen van Woningstichting Den Helder.

De huizen zijn weliswaar altijd goed onderhouden, maar met voorgaande opknapbeurten is het oorspronkelijke ontwerp enigszins geweld aangedaan. Bouwbedrijf Dozy is ook in renovaties gespecialiseerd. Die kennis en ervaring is beloond in de Van Galenbuurt. Dozy mag met in eigen beheer ontworpen en gemaakte onderdelen de huizen weer het vriendelijke gezicht van weleer geven. Het aanzicht zoals dat de architect meer dan honderd jaar geleden voor ogen stond. We denken hierin volledig te zijn geslaagd. Veel details zijn in ere hersteld. Een eeuw oud en toch alsof ze gloednieuw zijn! De fraaie renovatie zien we ook als eerbetoon van de stad aan de idealisten van toen.

De Wetstraat Den Helder
Wetstraat