Dozy gaat als ontwikkelaar aan de slag op Texel. In het hart van het Waddeneiland is het vakantiepark De Waalerburght aangekocht. Dozy start hier dit jaar de voorbereiding van de bouw van zes exclusieve natuurvilla’s. Project Waalerburght heeft ook een eigen website, Texel Exclusief.

Dozy is een bevlogen en betrokken bouwer. Daarom zijn we blij bij te dragen aan de invulling van een van de mooiste plekjes van Texel. De Waalerburght maakt praktisch deel uit van het beroemde natuurgebied Waalenburg. Die faam dankt Waalenburg bijvoorbeeld aan Jac. P. Thijsse, die het gebied eerde in zijn Verkade album Texel. Thijsse was oprichter van Natuurmonumenten. En juist in deze polder kocht de natuurorganisatie al meer dan honderd jaar geleden haar eerste Texelse hectares. Nu creëert Natuurmonumenten in deze polder een ideale omgeving voor weidevogels. De afgelopen jaren zijn hier dan ook vele miljoenen geïnvesteerd in de ontwikkeling van de natuur, ook door de provincie Noord-Holland. Het gebied krijgt dit jaar ook een fraai natuurbeleefcentrum. Het Vogelinformatiecentrum Texel bemant dit nieuwe centrum.

Drie architecten presenteren binnenkort hun ideeën. Dozy Ontwikkeling heeft zes spraakmakende natuurvilla’s op grote kavels voor ogen.

De huidige exploitant van De Waalerburght zet de verhuur van het park voort tot begin 2020.

Luchtfoto Texel