Siena (44 app)

Architect

Kokon Architectuur & Stedenbouw

Opdrachtgever

Woningstichting Den Helder

Oplevering

2009

Specialisme

Nieuwbouw, Woningbouw

Welkom bij het nieuwbouwproject Siena in de prachtige wijk De Schooten, ontworpen door Kokon Architectuur & Stedenbouw. Siena maakt deel uit van een groter initiatief dat gericht is op herstructurering en biedt levensloopbestendige woningen voor senioren. Dit project, samen met de complexen Assisi en Florence, vormt een waardevolle toevoeging aan deze levendige gemeenschap.

De architectuur van Siena wordt gekenmerkt door een mediterrane sfeer, met lage kappen en grote overstekken die zorgen voor een unieke uitstraling. Dit opvallende contrast met de omliggende bebouwing maakt Siena tot een blikvanger in de wijk. De woningen zijn gegroepeerd rondom een gemeenschappelijke, semi-openbare binnentuin, waar bewoners veiligheid ervaren en de mogelijkheid hebben tot ontmoeting en sociale interactie.

Met een totale bruto vloeroppervlakte van maar liefst 12.800 vierkante meter biedt Siena ruime en comfortabele appartementen. Het project, gelegen aan de Pieter Korffstraat, is in 2009 gerealiseerd in opdracht van Woningstichting Den Helder. Hiermee illustreert Siena op voortreffelijke wijze hoe Kokon Architectuur & Stedenbouw invulling geeft aan herontwikkelingsplannen voor de wijk De Schooten.

Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl

Als onderdeel van de herontwikkelingsplannen voor de wijk De Schooten in Den Helder, heeft Kokon Architectuur & Stedenbouw drie prachtige appartementencomplexen ontworpen: Assisi, Florence en Siena. Siena, gelegen aan de Pieter Korffstraat, is een modern en stijlvol woongemeenschap bestaande uit 44 ruime appartementen. Wat Siena echt bijzonder maakt, is de semi-openbare binnentuin die het hart van de gemeenschap vormt, waar bewoners kunnen genieten van een veilige en ontspannen omgeving en waar ontmoeting en sociale interactie centraal staan.

Wonen in Siena betekent genieten van comfort, veiligheid en sociale verbondenheid. De ligging in de wijk De Schooten biedt bewoners gemakkelijke toegang tot diverse voorzieningen, zoals winkels, restaurants en recreatiegebieden. Bovendien is de wijk goed verbonden met het openbaar vervoer en de belangrijkste verkeersroutes, waardoor het verkennen van Den Helder en de omliggende gebieden eenvoudig is.

Kokon Architectuur & Stedenbouw: Prachtige appartementencomplexen en transformatie flats in De Schooten

Gerealiseerd

Florence (59 app)

Gerealiseerd

Assisi (69 app)

Gerealiseerd

Upgrade Heiligharn

Gerealiseerd

Upgrade Baljuwstraat