Voor EPS-bouw met steel framing heeft Dozy een nieuw bedrijf opgericht: DozyZero Veerhuis. Deze innovatieve nieuwkomer heeft de ambitie de grootste EPS-bouwer van Nederland te worden. Het bedrijf is opgezet met enkele partners die ook al jaren de grote voordelen zien van de combinatie van een lightweight stalen frame en de isolerende kracht van EPS-blokken.

Een huis bouwen met EPS is energiezuiniger, duurzamer, sneller, veiliger en goedkoper bouwen, concluderen de initiatiefnemers. Hoe mooi zo’n huis van ‘piepschuim’ kan zijn, laten zij al op diverse plaatsen in Nederland zien. Er is zelfs al een grote brandweerkazerne van EPS gebouwd. Onze ‘dochter’ heeft een eigen website: dozyzeroveerhuis.nl. Op deze site lees je alles over de nieuwkomer en over voordelen van EPS-bouw. Ook leggen we op de nieuwe site uit hoe EPS wordt gemaakt en wat het verschil is met traditioneel ‘piepschuim’.

Dozy heeft al meer projecten met EPS bouwblokken uitgevoerd. Zo is onder meer in de wijk De Schooten in Den Helder de Abbesteehof gerealiseerd. Hier zijn in eigen ontwikkeling tien stadsvilla’s gebouwd. Deze zijn onder meer door het gebruik van de EPS blokken extreem energiezuinig. Ook hier werd de EPS gecombineerd met een frame van lightweight steel. Op waddeneiland Texel bouwde Dozy al een grote modelwoning. DozyZero Veerhuis gaat op het eiland zes grote natuurvilla’s bouwen in Waalerburght. Op het ‘geheime’ waddeneiland Wieringen staat de bouw van negentien woningen gepland.

DozyZero Veerhuis mockup