Hoogtepunten zijn er natuurlijk volop in het 50-jarig bestaan van Aannemingsbedrijf Dozy. Dit hele jubileumjaar blikken we vooral op social media terug. Graag laten we af en toe ook onze website een aantal hoogtepunten uit die eerste halve eeuw van het bedrijd nog eens zien. Op onze Facebook-pagina doen we er elke week eentje. In de eerste vijf weken waren dat achtereenvolgens De Poort van Den Helder, een vrijstaand huis aan de Sloestraat, bibliotheek School 7, zorgcentrum Het Landhuis en het renovatieproject Van Galenbuurt in Den Helder.

De Poort van Den Helder gaf vooral door de opvallende ronde torens de stad Den Helder een nieuwe entree. De bouw begon tijdens het 25-jarig bestaan van Dozy.

Luchtfoto entree van Den Helder met wijkje de Poort van Den Helder.
De Poort van Den Helder in vogelvlucht.

Het huis aan de Sloestraat was kort na de oprichting door Jan Dozy het eerste nieuwbouwhuis waarvoor het jonge bouwbedrijf opdracht kreeg.

Vakantievilla's - Dozybouwt.nl - Duurzaam bouwen - Hoogtepunten
Dozy’s eerste nieuwbouwhuis, aan de Sloestraat in Den Helder.

School 7 was een complexe combinatie van nieuwbouw, verbouw en renovatie. De multifunctionele openbare bibliotheek werd kort na voltooiing wereldwijd onderscheiden.

Vakantievilla's - Dozybouwt.nl - Duurzaam bouwen - Hoogtepunten
School 7, een combinatie van nieuwbouw, verbouw en renovatie.

Het Landhuis straalt met recht de kwaliteit uit van een tijdloos Brits landhuis. Het omvat 27 zogeheten zorgclusterwoningen, verdeeld over drie bouwlagen.

Het zorgcomplex Het Landhuis in Den Helder.
Zorgcomplex Het Landhuis met 27 zorgclusterwoningen.

In Complex 43 in de Van Galenbuurt in Den Helder mochten we honderd jaar oude huurwoningen én aanpassen aan de modernste eisen én hun oorspronkelijke karakter teruggeven.

Vakantievilla's - Dozybouwt.nl - Duurzaam bouwen - Hoogtepunten
Modern en authentiek, de ‘eeuwlingen’ in de Van Galenbuurt.