De Zeester

Opdrachtgever

Woningstichting Den Helder

Architect

BBHD architecten & ingenieurs

Oplevering

2011

Specialisme

Nieuwbouw, Zorg-gerelateerde bouw

Wonen met zorg Wonen in De Zeester.

De Zeester is een kleinschalige woonlocatie gelegen in een woonwijk aan een gezellige winkelstraat in Den Helder. De Zeester biedt een huiselijke sfeer, leuke activiteiten en een persoonlijke benadering voor mensen met dementie en hun naasten. Bij de Zeester staat de bewoner centraal.

De Zeester bestaat uit 12 woongroepen, elk woongroep is voorzien van 6 wooneenheden en een gezamenlijke woonkamer. Privacy, leefbaarheid en huiselijkheid staan centraal in het mooie, lichte gebouw. Zo bestaat elke woonruimte uit een zit-slaapkamer en een eigen badkamer voor elke bewoner. Per woongroep zijn er gezamenlijke huiskamers die het mogelijk maken om gezellig samen te zitten.

Een afgeschermde binnentuin is voor de bewoners beschikbaar. Door het groene dak sluit De Zeester naadloos aan op het aangelegde duinlandschap. Het door BBHD ontworpen gebouw biedt een duurzame en behaaglijke huisvesting. Het toepassen van betonkernactivering en bodemwarmtewisselaars maakt het mogelijk dat de aardbodem ’s zomers zorgt voor koeling en ’s winters voor verwarming. Dit zorgt voor comfort en een lager energieverbruik.

Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl