De Zusters

Opdrachtgever

Helder Vastgoed B.V.

Architect

Office Winhov

Oplevering

2019

Specialisme

Nieuwbouw, Stadsvernieuwing, Woningbouw

De Zusters

Het nieuwbouwproject De Zusters bestaat uit dertien appartementen en zeven stadswoningen. Het ligt fraai in het hart van Den Helder, met alle gewenste voorzieningen op loopafstand.

Bijzondere architectuur

Het statige gebouw aan het Julianaplein is van bijzondere architectuur. Zo is veel aandacht besteed aan een natuurlijke lichtinval, aan de buitenruimten, waaronder balkons, terrassen en dakterrassen. Maar ook de entrees, eigen parkeerplaatsen en bergingen hebben veel aandacht gekregen. De zeven stadswoningen zijn gepland aan de Polderweg en op de hoek Polderweg richting Julianaplein. Gezien vanaf de Polderweg is architectonisch gekozen voor een bescheiden overgang van laagbouw naar hoogbouw. De wooneenheden lopen daardoor vloeiend in elkaar over en passen harmonieus bij elkaar.
De Zusters
De Zusters

Appartementen

De appartementen zijn alle ruim en licht van opzet en variëren in woonoppervlakte van circa 91 m² tot 128 m². De buitenruimten verschillen in grootte: van circa 7m² tot 117 m².

De woningen

De woningen zijn weloverwogen en praktisch ingedeeld. En ook hier heeft lichtinval een eminente rol gespeeld in de ontwerpfase. De woningen variëren in woonoppervlakte van circa 128 m² tot 143 m². De buitenruimten verschillen in grootte van circa 16 m² tot 79 m².

Bergruimte en parkeerplaats

Daarnaast beschikken alle eenheden over een eigen bergruimte en een privé parkeerplaats.