De Hofdame

Opdrachtgever

Helder Vastgoed B.V.

Architect

Geurst & Schulze

Oplevering

2019

Specialisme

Horeca, Nieuwbouw, Stadsvernieuwing, Utiliteitsbouw, Woningbouw

Eén blik op De Hofdame toont meteen de verscheidenheid aan karakters. Want dit project aan de Beatrixstraat toont zowel strakke moderne vormgeving als een meer authentieke stijl met traditionele puntdaken. Tevens hebben met name de zelfstandige woningen van De Hofdame een zeer ruim dakterras, dat is gesitueerd op het zuiden.

Qua indeling kent iedere woning een verrassende mix van modern ontwerp, functioneel gebruiksgemak en optimaal comfort. En altijd geeft de royale woonkamer letterlijk de ruimte. Bovendien biedt de open keuken altijd fijn contact met de ‘living’, hoe die ook is ingedeeld. Tijdens mooie zomeravonden gaan de tuindeuren open en is het heerlijk genieten in de privé ‘stadstuin’. Deze woningen tellen op verdieping drie slaapkamers en natuurlijk ook een mooie badkamer. De vele raampartijen in iedere kamer zorgen voor lichte, zonnige vertrekken.

De hoekwoning van De Hofdame heeft een extra verdieping. Dit is zo’n verdieping die de creativiteit kietelt. Wordt dit een hobbyruimte, een muziekkamer, speelkamer voor de kinderen, een thuiswerkkantoor of misschien een fitnesslokaal? Die keuze is aan de bewoners. Dozy vindt het als bouwer een eer om zulke woningen en mogelijkheden te realiseren.

Appartementen

Naast vijf individuele woningen telt De Hofdame nog acht appartementen. Deze kennen een mooie ruime doorzonindeling. De appartementen zijn driekamerappartementen, dus voorzien van twee ruime slaapkamers. De dakterrassen bevinden zich net als bij de woningen aan de zongerichte zuidzijde en zijn ruim van opzet, zo’n 10 m2. Op de 1e, 2e en 3e verdieping bevinden zich per laag twee appartementen. Op de 4e en 5e verdieping per laag één appartement. Pronkstuk is het riante dakterras voor het appartement op de vierde verdieping. Want dit dakterras is zo’n 100 vierkante meter groot.

Op de begane grond van De Hofdame is een van de mooiste winkelstroken van Den Helder.

Dozy realiseerde De Hofdame voor Woningstichting Den Helder. Het complex is ontworpen door de architecten van Geurst & Schulze. Aan de Beatrixstraat bouwde Dozy onder meer ook De Kamerheer.