Dirk Abbesteehof

Opdrachtgever

Dozy Ontwikkeling B.V.

Architect

Doekharan ontwerp & bouwtechniek

Oplevering

2021

Specialisme

Duurzaam, EPS, Nieuwbouw, Woningbouw

Dirk abbesteehof

Het project Dirk Abbesteehof van Dozy is een mijlpaal voor Den Helder. Want dit is het eerste gasloze ontwerp in de woningbouw in de Kop van Noord-Holland. De tien stadsvilla’s van de Dirk Abbesteehof hebben een zeer energiezuinige installatie, voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming. De huizen zijn bovendien extreem goed geïsoleerd, dankzij een basisconstructie van EPS en lightweight steel. De kopers is de mogelijkheid aangeboden de huizen tot op energieneutraal niveau te brengen.

Met de keuze voor de locatie van de Dirk Abbesteehof eert Dozy de wijk De Schooten, ontstaan in de jaren ’60 in een deel van de polder Koegras. Het gevoel van ruimte en vrijheid dat zo goed past bij Den Helder en zo kenmerkend is voor een echte polder, is vanaf het begin in De Schooten gerespecteerd. De grote boerderij waaraan de wijk haar naam dankt, is al tientallen jaren het buurthuis van de wijk. De Schooten is veilig en vriendelijk; scholen, sportclubs en winkelcentrum Schooten Plaza zijn binnen handbereik.

De lichte huizen van de Abbesteehof kennen ruime kavels, helemaal passend in de royale ruimte die deze wijk zo kenmerkt. Kopers maken volop gebruik van de mogelijkheden tot individualiseren. Zo houdt het ontwerp van de Abbesteehof tot in de details rekening met levensloopbestendig wonen. De bouw van project Abbesteehof startte in de zomer van 2019.

Meer informatie over EPS bouw op www.dozyzeroveerhuis.nl.