Waalerburght – 6 Natuurvilla’s

Opdrachtgever

Dozy Ontwikkeling B.V.

Architect

KJK Architekten

Oplevering

2022

Specialisme

Duurzaam, EPS, Nieuwbouw, Villa’s & landhuizen

Meer dan 200 m2 woonoppervlak bieden de 6 recreatievilla’s van Texel Exclusief. Dozy ontwikkelt en bouwt ze in Waalerburght aan de Nieuwlanderweg 12.
De luxueuze living geeft een heerlijk vrij uitzicht op natuurgebied Waalenburg. De grote open eetkeuken doet recht aan het leven in deze natuur. Hier geniet je met elkaar van vrijheid. Comfort en isolatie zijn compromisloos.

Deze natuurvilla’s van Texel Exclusief tellen vier slaapkamers. Met uiteraard elk een eigen badkamer. Hoe mooi is het om ’s morgens vanuit de masterbedroom uit te kijken over ‘t mooiste Waddeneiland. Wie blijft dan niet nog even liggen? Om te genieten van de prachtige luchten. De luchten die ook kunstenaars als Jan Wolkers naar Texel brachten. Het souterrain voorziet verder in een fijne fitness- of hobbyruimte. De zes villa’s zijn ontworpen door KJK Architecten.

Elke villa heeft z’n eigen privé-stukje van het natuurgebied. Grote terrassen schurken aan tegen de exclusief voor dit project getekende natuurvilla’s. O ja, bij elke villa van Texel Exclusief zijn ook drie parkeerplaatsen ingetekend!

Eerder bouwde Dozy op Texel de moderne vakantievilla’s van Cronulla.

Exclusief

De grote recreatievilla’s komen in het hart van Texel, op korte afstand van Noord- en Waddenzee en Texels mooiste dorpen.

De natuurvilla’s bieden een plek op de eerste rang in een van Texels mooiste natuurgebieden, Waalenburg. De zes staan op eigen, ongekend grote kavels van bijna 2.000 tot 3.000 m2. Texel exclusief kiest voor een uitzonderlijk niveau aan comfort en isolatie.

En om te benadrukken dat dit Texels mooiste natuurvilla’s zijn, behoren de perfecte vogelkijker en de jongste Vogelatlas van Nederland tot de standaard-uitrusting.

Waalerburght luchtfoto
Natuur

De volstrekt unieke locatie van Texel Exclusief is ontdekt door Nederlands beroemdste natuurliefhebber, Jac. P. Thijsse. Hij woonde en werkte eind 19e eeuw op het mooiste Waddeneiland en werd gegrepen door het karakter en de rijkdom van Waalenburg.

Kort na de oprichting kocht ‘zijn’ Natuurmonumenten hier dan ook de eerste hectares Texels natuurgebied. Honderd jaar later is dit een groot en indrukwekkend natuurgebied, waarin vele miljoenen worden geïnvesteerd door de natuurorganisatie en overheden. Texel Exclusief speelt hierop in met de realisatie van de zes natuurvilla’s.

Sfeer foto Natuurvilla's Texel
Ontwerp

Architect Duco Kapitein eert het natuurgebied en het karakter van Waddeneiland Texel. De basisvorm van de Texelse schapenboet is een inspiratiebron, net als de oer-Hollandse Albatros-tent van De Waard. Herken de beschutting aan de windzijde en die uitnodigende open kant met weids uitzicht op de natuur. De architect ziet in zijn ontwerp ook de stijgende rug en hoge kop van de mammoet, met de kont in de westenwind, uitkijkend naar het oosten. De grote kavels benadrukken het sterke karakter van de zes natuurvilla’s.

Dozybouwt.nl
Aanzichten natuurvilla's
Impressie van de natuurvilla's van Texel Exclusief.