De Waddenpoort

Opdrachtgever

Dozy Ontwikkeling B.V.

Architect

Knevel Architecten B.V.

Oplevering

n.n.b.

Specialisme

Horeca, Nieuwbouw, Utiliteitsbouw

Hotel en restaurant De Waddenpoort krijgt een ideale locatie. Immers, voor je zie je het meesterwerk van Nederlands strijd tegen het water. Dit is de tastbare bouwsteen van de Nederlandse identiteit.

Namelijk de Afsluitdijk, een van de best bezochte toeristische attracties van Nederland.

Je bedenkt hoe visionair Cornelis Lely het mogelijk maakte dat hier nu zeven miljoen (!) auto’s per jaar passeren. Je kijkt naar het jongste werk van Nederlands meest besproken kunstenaar en uitvinder, Daan Roosegaarde.

Als bouwer is Dozy vaker betrokken bij de ontwikkeling van Den Oever. We droegen ook met plezier bij aan verbetering van de haven. Andere projecten op het ‘geheime’ Waddeneiland Wieringen zijn Michaëlsterp in Oosterland en De Elft in Hippolytushoef. De Waddenpoort wordt een belangrijke aanwinst voor de ontwikkeling van een van de mooiste stukjes van Noord-Holland.

Voor De Waddenpoort zijn door Knevel Architecten uit Amsterdam twee ontwerpen uitgewerkt. In de eerste tekening is een ronddraaiend restaurant op 25 meter hoogte beeldbepalend. In deze uitvoering telt het hotel 45 kamers. Het tweede ontwerp speelt in op de groeiende behoefte aan hotelaccommodatie rond metropool Amsterdam. Daarom telt deze opzet van het hotel-restaurant 100 kamers en vergaderruimtes en fitnessruimte.

Lees op de eigen website meer over de opzet van De Waddenpoort.