Het Landhuis

Opdrachtgever

Helder Vastgoed B.V.

Architect

Geurst & Schulze

Oplevering

2017

Specialisme

Duurzaam, Nieuwbouw, Zorg-gerelateerde bouw

Met recht Het Landhuis. De compromisloze bouwkwaliteit van dit project in Den Helder doet meteen denken aan Britse landhuizen. Het Landhuis is een zorgcomplex, met 27 zogeheten zorgclusterwoningen. Dozy bouwde het voor Woningstichting, de zorg is er in handen van Vrijwaard, dat samengaat met Omring. Het fraaie complex is ontworpen door Geurst & Schulze.

De appartementen van Het Landhuis komen uit op de centrale hal, die door een atriumdak voorzien wordt van daglicht. De appartementen zijn verdeeld over drie bouwlagen met op elke verdieping negen appartementen plus een gezamenlijke huiskamer. Daarnaast bevindt zich op elke verdieping een gezamenlijk terras/balkon van ca. 50 m2.

Het gebouw is gerealiseerd in het nieuw aan te leggen Kreekpark. De ingang bevindt zich aan de Scheldestraat.

Indeling appartementen

 – woonkamer met keuken
 – één slaapkamer
 – badkamer
 – berging
 – afmeting appartement ca. 50 m2

Dozy heeft veel ervaring met de bouw van zorgcomplexen. Een ander voorbeeld is het door (toen) koningin Beatrix geopende De Zeester. Deze veelgeprezen accommodatie is gevestigd aan de Marsdiepstraat in Den Helder. Aansprekende gebouwen als deze passen voor Dozy in een reeks projecten als Keizersbrug, De Hofdame, De Kamerheer en meer.