Prins Hendrikkwartier

Opdrachtgever

Woningstichting Den Helder

Architect

HP Architecten

Oplevering

2019

Specialisme

Nieuwbouw, Stadsvernieuwing, Woningbouw

Het Prins Hendrikkwartier is een belangrijke stap in de vernieuwing van de Helderse binnenstad. Want met dit project kreeg het ooit duurste woonhuis van Den Helder aan de Prins Hendriklaan eindelijk weer de omlijsting die het verdient. Dozy bouwde deze herenhuizen en mooie appartementen voor Helder Vastgoed.

Het Prins Hendrikkwartier is gebouwd op de hoek van de Prins Hendriklaan en de Koningdwarsstraat. Op deze plek stond het kantoor van de defensievakbond die in Den Helder vooral nog bekend is als VBZ. Het gedateerde en inmiddels al jaren lege gebouw ontnam het zicht op het fraaie huis ernaast en deed afbreuk aan het naastgelegen pleintje met oorlogsmonument. Begin 2018 werd de fundering zichtbaar van het Prins Hendrikkwartier een jaar later baadde de nieuwbouw trots in de zon. Deze door HP architecten getekende nieuwbouw tilt deze plek weer naar het niveau die deze historische plek verdient. Het Prins Hendrikkwartier telt twee herenhuizen (woonoppervlak150 m2). Ook zijn er zes appartementen van 80-90 m2. Het geheel sluit mooi aan bij het monumentale huis (nu kantoor) aan de Prins Hendriklaan. HP architecten tekende eerder onder meer voor Den Helder het project Rozenhout. Ook dit project aan de Spoorstraat werd gerealiseerd door Dozy.

Bellevue

Ook aan de andere kant van het pleintje kon Dozy goed werk doen. Ons bouwbedrijf realiseerde een aantal aansprekende huizen aan de Stationsstraat. Deze huizen van project Bellevue kregen mede iets speels door slim gebruik van maritieme symbolen. Dit project is ontworpen door Attika architecten.

Indeling Prins Hendrikkwartier

De indeling van de woningen van het Prins Hendrikkwartier is als volgt:

Indeling woningen(ca. 150 m2groot):
– Woonkamer met open keuken
– Openslaande deuren naar achtertuin
– Hal met toilet
– Drie slaapkamers en een badkamer (1everdieping)
– Ruime zolder (bereikbaar via vaste trap)
– Berging in de achtertuin

Indeling appartementen(variërend van 80 m2tot 90 m2):
– Woonkamer met open keuken en balkon
– Twee slaapkamers
– Badkamer met toilet
– Berging (op begane grond)
– De twee penthouse appartementen op de tweede verdieping hebben een dakterras van respectievelijk ca. 25 en 30 m2(bereikbaar met een trap)
– Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift