Bosrandbungalows Vijverhof

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2015

Specialisme

Duurzaam, Nieuwbouw

Energieneutraal en duurzaamheid

Op een groot privé erf, grenzend aan het Nationaal Park “Duinen van Texel”, heeft Bosrandbungalows Texel twee geheel nieuwe luxe 8-12 persoons bungalows met drie etages (souterrain, begane grond en bovenverdieping).

De bungalows zijn geheel energieneutraal doordat aan de zuidzijde van het dak vrijwel geheel uit zonnepanelen en voor het overige uit zonneboilers bestaan. De zonneboilers leveren niet alleen warmte ten behoeve van het warme kraanwater, maar ook voor de vloerverwarming die door het gehele gebouw aanwezig is. De eventuele resterend op te wekken warmte wordt geleverd door een HR++ ketel. Kozijnen van de buitenramen en -deuren zijn van kunststof en extra geïsoleerd; de beglazing is uitgevoerd in driedubbel isolatieglas.
De opgewekte zonne-energie wordt vanzelfsprekend gebruikt voor alle aanwezige elektrische apparaten (ook inductiekoken) en verlichting.
Wat resteert wordt teruggeleverd aan het net.

Vakantiehuis Vijverhof is gelegen op een ruim terrein van bijna 2000 m2. Vanuit de woonkamer en het terras kijkt u uit op een grote vijver. Het terrein is omgeven door boomsingels en hagen. Naast de vijver zijn een groot en een klein terras aangelegd. De bungalow heeft drie verdiepingen: het souterrain, de begane grond en de bovenverdieping, allen 70 m2, zodat er een totaal woonoppervlak is van ca 200 m2. Voor de bungalow zijn drie parkeerplaatsen beschikbaar.

Bosrandbungalows zonnepanelen