Brinkoplan

Architect

BBHD architecten & ingenieurs

Opdrachtgever

Westerwaard Wonen Den Helder B.V.

Oplevering

2001

Specialisme

Duurzaam, Nieuwbouw, Woningbouw

In 2001 hebben we het centrum van De Schooten heringericht, een wijk uit de jaren zestig, met een sterke focus op duurzame stedenbouwkundige ontwikkeling, een avontuurlijk ontworpen park en woningbouw van hoogwaardige architectuur met een uitstekende milieu- en energiekwaliteit.

Tijdens het project hebben we twee oude schoolgebouwen aan de zuidelijke rand van De Schooten vervangen door één moderne school. Daarnaast hebben we diverse plantsoenen aan de wijkrand samengevoegd tot één prachtig stadspark, dat nu fungeert als een groene oase. In dit park hebben we met veel zorg 46 halfvrijstaande koopwoningen gerealiseerd die perfect passen in de natuurlijke omgeving.

Het park is ontworpen met zwerfpaden die de verschillende delen op een natuurlijke manier met elkaar verbinden, waardoor een harmonieus geheel ontstaat. Het biedt diverse voorzieningen, zoals een speelweide, een jeu-de-boules-baan en klimdraadtorens, waardoor bewoners en bezoekers kunnen genieten van ontspanning en recreatie. Ook hebben we ten noorden van het park een prachtig natuurgebied gecreëerd met kreekjes en heuveltjes, waardoor er een aantrekkelijke omgeving voor flora en fauna is ontstaan.

Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl
Dozybouwt.nl

Bij het ontwerp hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel gehouden. Zo hebben we bij de constructie van de woningen gekozen voor gasbeton als cascomateriaal, wat zorgt voor uitstekende warmte-isolatie, brandwerendheid en vochtregulatie. Bovendien zijn alle woningen uitgerust met een zonneboiler en een laagtemperatuursysteem voor centrale verwarming. Om extra geluidsisolatie te bieden, zijn ankerloze spouwen toegepast in de woningscheidende wanden.

Dit project in De Schooten was een succesvolle samenwerking tussen Aannemingsbedrijf Dozy B.V. en de betrokken partijen. Het heeft geleid tot een prachtig vernieuwd centrum met duurzame woningen en een parkachtige omgeving waar bewoners van kunnen genieten.