Regius College

Opdrachtgever

Regius College

Architect

Geo Architecten

Oplevering

2014

Specialisme

Scholen, sport & recreatie, Verbouw

Regius College Oranjelaan

Het bouwdeel heeft een eigen identiteit gekregen, zodat een levendiger ensemble ontstaat met de bestaande school. Er is gekozen voor een onderhoudsarme gevelafwerking van emaille glas platen. Het nieuwbouwdeel steekt aan de westzijde 1.50m over, waardoor de plastiek wordt versterkt, maar ook in licht- en zonwering wordt voorzien van de ondergelegen lokalen.

Op de kop van het gebouw is in samenspraak met het Regius College gekozen voor een monumentaal kadervenster met een LED scherm van 3.20 x 9.60m. Op dit LED scherm worden doorlopend sfeerbeelden getoond van de onderwijsomgeving van het Regius College, zodat ook aan de “buitenwereld” een inkijk in de schoolcampus wordt gegeven. Dit beeldkader bevindt zich aan de entree van Schagen en geeft de schoolcampus hiermee een bijzondere identiteit.

De bestaande patio van het VMBO schoolgebouw is geannexeerd door deze dicht te bouwen als extra overblijf- en kantine ruimte. Bij gebrek aan daglicht mogelijkheden in de gevels rondom is de kantine uitgevoerd met een sheddak voorzien van daklichten. Hiermee is op eenvoudige wijze een hele fijne en rustige ruimte gecreëerd, waarbij de noord georiënteerde daklichten wel in daglicht voorzien, maar opwarming wordt voorkomen.

Het interieur van de VMBO wordt getransformeerd naar een meer levendige en vitalere leeromgeving door gebruik van een krachtig kleurensemble in combinatie met natuurlijke tonen. Er is gekozen voor een “koninklijke” kleurcombinatie van kobalt blauw met oranje verwijzend naar de naam van het gebouw Oranjelaan en de naamdrager van de campus Regius. Het is tevens de kleurcombinatie van de nationale sportploegen, de glorieuze overwinnaars van de natie. Het ondersteunt het gevoel van trots en zelfrespect van deze onderwijsafdeling en daarmee het zelfvertrouwen van de gebruikers.