Boedel Staete

Architect

Architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen BV

Opdrachtgever

Woningstichting Den Helder

Oplevering

2010

Specialisme

Nieuwbouw, Zorg-gerelateerde bouw

Welkom bij de Boedel Staete, een indrukwekkend nieuwbouwproject in Den Helder. Boedel Staete bestaat uit 13 zorgeenheden die speciaal zijn ontworpen voor bewoners met een verstandelijke handicap.

Op 19 oktober 2009 bereikte Boedel Staete het hoogste punt van de bouw. Als symbool hiervoor werd de vlag gehesen op de top van het gebouw. Boedel Staete is een integraal onderdeel van de grootschalige vernieuwing van het stadshart van Den Helder.

Met Boedel Staete heeft Woningstichting Den Helder een modern appartementencomplex gerealiseerd dat volledig is afgestemd op de behoeften van de bewoners met een verstandelijke handicap. In samenwerking met ‘s Heeren Loo is dit project tot stand gekomen. ‘s Heeren Loo biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke handicap. De oplevering van Boedel Staete stond gepland voor medio april 2010.

Boedel Staete biedt onderdak aan dertien cliënten van ‘s Heeren Loo. Het servicepakket van ‘s Heeren Loo omvat onder andere persoonlijke verzorging, begeleiding, maaltijdservice, personenalarmering, dagopvang en huishoudelijke hulp. Er staat een vast team van medewerkers klaar dat 24 uur per dag beschikbaar is. ‘s Heeren Loo zet zich in voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, ongeacht de oorzaak, beperking of leeftijd. De woningen van Boedel Staete bieden veiligheid, geborgenheid, ruimte voor individu en de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten.

Naast Boedel Staete hebben we nog twee andere projecten gerealiseerd in dezelfde straat, genaamd De Hoed en de Melkfabriek. Deze projecten zijn eveneens unieke toevoegingen aan de vernieuwing van het stadshart van Den Helder.