De Golfstroom

Opdrachtgever

Woningstichting Den Helder

Architect

SEED architects

Oplevering

2016

Specialisme

Renovatie & onderhoud, Verbouw, Zorg-gerelateerde bouw

Gezondheidscentrum De Golfstroom

Door SEED architects is voor Woningstichting Den Helder een nieuw gezondheidscentrum ontworpen in het bestaande woonzorgcentrum De Golfstroom. In dit nieuwe gezondheidscentrum zijn diverse eerstelijns zorgverleners bij elkaar gebracht, die hierdoor betere zorg kunnen bieden aan de bewoners van De Schooten, de omliggende woonwijk aan de zuidkant van Den Helder.

Het gezondheidscentrum bevat een huisartsenpraktijk, een apotheek, een tandartspraktijk, een praktijk voor fysiotherapie, een thuiszorgkantoor, een bloedafnamepost, een psychologenpraktijk, logopediepraktijk en een huidtherapiepraktijk.

Na binnenkomst van het gebouw via de hoofdentree bevindt men zich in de centraal gelegen gemeenschappelijke wachtruimte in het bestaande atrium. De entrees van de afzonderlijke zorgverleners zijn rondom deze wachtruimte gepositioneerd.

Grote wandposters van meerpalen aan het strand roepen de sfeer op van de kust rond Den Helder. Ruwhouten wachtmeubilair, een entreepad dat doet denken aan een aanlegsteiger en houten accenten versterken dit beeld. Het interieur is ontworpen door interieurarchitect Frans Tauber.

 

Gezondheidscentrum De Golfstroom
Gezondheidscentrum De Golfstroom 3D imptressie

3D impressie beganegrond – SEED architects